Ljubav uvijek ima pravo

Published on 01/15,2018

"Ljubav uvijek ima pravo" - Marie von Ebner-Eschenbach

 

Zašto baš započeh prvu priču sa riječima ove austrijske književnice? Da li ljubav baš uvijek ima pravo? Da li se trebamo baš uvijek voditi linijom ljubavi?

Na prvi pogled je malo zbunjujuće. Ne znate šta biste odgovorili. Započeh prvu priču baš ovako jer ću se ovom temom baviti narednih dana. Prvo bih željela da ispričam jedan nemio događaj koji mi se desio.

Sunčan septembarski dan, natprosječno toplo za ovo doba godine. Odlučismo da pobjegnemo od svakodnevnice i provedemo zajedno vikend, uživajući u ljubavi.

Odvezli smo se u jedan manji gradić, pedesetak kilomentara udaljen od naseg grada. Nervozno iščekujući da vidimo vikendicu koju smo rezervisali telefonskim putem, cijelim putem smo samo o tome razgovarali.

Zahvaljujući Google Maps aplikaciji, stigosmo na odredište. 

"Woooow, pogled je fantastičan", "Ovo mjesto je čarobno", "Imali smo sreću", su bile samo neke od riječi koje izgovorismo na ulazu. Pregledali smo i ostale prostorije i bili smo jako zadovoljni zatečenim stanjem vikendice.

Naložili smo vatru u kaminu i zagrljeni sjeli na krevet.  Osim o vikendici, tokom puta smo obavijestili jedno drugo da oboje imamo mali poklon za ovo drugo. Naravno, pošto je vikendica "checked", uslijedili su pokloni. 

Rekao mi je "Zažmiri i ispruži ruke", a zatim mi je dao svoj poklon. "Pokušaj prepoznati šta bi moglo biti". "Hahhahaahahahha", ne mogoh se prestati smijati, bile su to seksi lisice. 

Zatim je uslijedio moj poklon, pošto je bio zapakovan, rekoh mu da ne mora da žmiri. Polako je odmotavao onaj ukrasni papir i kad je napokon ugledao poklon, uslijedio je grohotan smijeh. Bilo je to "ring for sex", tačno, recepcionersko zvono za seks. 

Oduševljeni svojim poklonom, odlučismo odmah da ih isprobamo.

 

(Nastavak u sljedećem članku " Ljubav uvijek ima pravo 2"


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me