Ljubav uvijek ima pravo 3

Published on 01/19,2018

"Hej, nećeš vjerovati ko je upravo bio kod mene u poslovnici!? Tvoj bivši momak", glasila je poruka koju dobih na telefon. 

"Hah, šta da kažem", i ova je priča počela nedavno. "Znam!" Prilika da otpočnem razgovor i da dobijem odgovore na neka pitanja. 

Našli smo se to isto veče, moj dragi dečko i ja. Iscrpljena od mučenja same sebe svim tim pitanjima i plašeći se odgovora, nisam mnogo pričala. 

Rekla sam mu za informaciju koju sam dobila, ali na njegovo pitanje, "Raspitivao se za tebe ili je došao samo da bude viđen na tom mjestu?", odgovorih pitanjem, "Zašto da ti odgovorim, pola priče sam ti ispričala, za razliku od tebe koji mi ništa ne pričaš!?".

(PS. Na početku veze mi je pričao o toj ženi, "Zvala me je kod sebe u stan", "Poslala mi je čestitku na kućnu adresu, pod lažnim imenom, a zatim se javila i rekla da je ona", zatim, mislim da je tu bio i nekakav poljubac, ne sjećam se više, ali nastavak priče nisam mogla ni sanjati)

"Ne znam stvarno šta ti nisam ispričao, zašto si to rekla? A, znam! Znam šta bi moglo biti, možda si vidjela neku poruku na telefonu onda kada sam ti pokazivao i slike."

Naravno, sve porekoh, nisam mu provjeravala telefon, nisam htjela ništa da radim, željela sam od njega da čujem.

"Kakvu poruku sam mogla vidjeti? Ne znam, stvarno! A ko je ta žena?", željela sam da čujem ostatak priče, pa stadoh tu.

"Ma znaš, pričao sam ti. Smara me odavno, piše mi svaki dan. Ja odgovorim kada se sjetim, jer mi je žao nje. Nije ona loša djevojka. Neiskvarena je". Ne povjerovah mu ni riječ, ali svako slovo mi se zabolo u srce i u uši. 

"Ah, vidim kako je neiskvarena, čim te zvala samo da je jebeš", smireno odgovorih, dok je on nastavio da se izvlači.

Ni to veče nisam imala hrabrosti, plašila sam se nastavka.

" Šta ako budem morala da raskinem?", je bila posljednja misao prije nego što sam zaspala.


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me